Velkommen til BestMassage!

Fascia - Hvad holder os sammen

Fascia træning er i øjeblikket på alles læber. Der synes at være en reel brummer omkring denne nye metode. Her fascia gav sig til kende, og ikke bare for nylig, meget mere at forstå funktionen af fascia har ændret sig.

Fascia er den bløde komponent af bindevæv og ind i kroppen som en spænding. Navnet stammer fra det latinske ("fascie") og betyder noget i retning af "Band" eller "bandager". Grund af det høje kollagenindholdet at fascia har ekstremt høj trækstyrke og elastisk. Det giver dem mulighed for at holde alle kropsdele og løse dem på plads. Vi skelne mellem tre typer af arter af fascia:

Den overfladiske Fascia

Den overfladiske fascia beliggende i det subkutane væv og består hovedsagelig af løst bindevæv og fedt. Den omgiver organer og kirtler, forbinder dem sammen og opbevare fedt og vand. De tjener også som en buffer og kanal lymfer, nerver og blodkar.

Den dybe Fascia

De dybe fascien trænger og dækker muskler, knogler, led og nerver. De kompakte og organiserer sig også i de ledbånd, sener og ledkapsler. Fascia har en meget høj kollagenindhold, hvilket gør dem særligt elastisk. Dyb fascia er begavet med mange receptorer og perifere nerveender, som direkte fører dem til skade.

Visceral fascia

Visceral fascia tjener til ophængning og indlejring af indre organer og hjernen. For at beskytte hver af disse organer er dækket med et dobbelt lag af fascia. Eksempler på visceral fascia er meninges, hjertesækken, bryst og peritoneum.

Rygsmerter, nakkestivhed og fælles klager er nu næsten normal i mange mennesker. I mellemtiden er det kommet til den konklusion, at mange af disse klager har at gøre med bundet fascien, der kan yde målrettet nødhjælp.

Bundet fascia udvikler sig, når lymfestrømmen forstyrres. I lymfevæsken transporteres begge næringsstoffer til musklerne såvel som forurenende stoffer og slagger transporteres væk. Lymfeflow holdes kun i bevægelse gennem muskelbevægelse. Hvis en muskelstamme hersker, er lymfatisk strømning svækket, og der kan opstå overbelastning. Fibrinogen opløses normalt i lymfen. Ved overbelastning akkumuleres og brydes ned i fibrin. Fibrin er normalt ansvarlig for sårets lukning og det kropsbårne bindemiddel. Da der ikke er noget sår, forbinder fibrinet fascia og det fasciale væv.

Bundet fascia fører til tab af dets strækbarhed og spænding, begrænser bevægelse betydeligt. Desuden er nervebanerne passerer gennem vævet presses og er meget smertefuld. Ifølge forskere, årsagen til rygsmerter bundet fascier 80% og kun 20% disk problemer.

For at opretholde fascias funktion er det vigtigt at bevæge sig meget og undgå stress. Kronisk stress er afspejlet på hele kroppen og kan væsentligt forringe mobiliteten. Ud over stress og manglende motion kan påvirke hyperaciditet fascien negativ. Hyperacidity kan være forårsaget af forkert kost, fysisk aktivitet eller psykiske problemer. Den fascia mister sin fleksibilitet og hærder nemt i et surt miljø. Dette fører til spændinger og restriktioner for bevægelse.

Hvis du er plaget af smerte, hvis oprindelse er ukendt, er det værd at besøge en fascistisk terapeut. Dette kan mærkes og løsnes ved hjælp af målrettede massagebehandlinger. En fascinerende rolle anbefales til hjemme træning. Disse er tilgængelige i forskellige grader af hårdhed og meget få applikationer har en effekt. Bliv fleksibel!