Velkommen til BestMassage!

Qigong

Qigong betyder "arbejde på Qi" og omfatter forskellige øvelser, der hjælper, at livsenergien i kroppen, Qi, positivt påvirket og styret. Med henblik på Daoisme er den energi, vi bærer i os siden fødslen, taget i cyklusser og forlader igen. Qi ledsaget alt hvad der eksisterer og sker. Qigong indebærer koncentration, bevægelse og meditation øvelser, som har til formål at styrke kroppens energi og harmonisere. Ved hjælp af dette vil blokeringer i kroppen og sind tillade energi til at flyde igen.

Oprindelsen af qigong går tilbage til den kinesiske kejser Huang Di, der praktiseres meditative øvelser, hvor vejrtrækning og indre alkymi spillede en stor rolle. Den praksis Qigong blev forbudt under den kinesiske kulturrevolution og komme tilbage i 70'erne igen. I dag er Qigong udbredt igen i Kina og bruges også i vestlig medicin. Så det bidrager til at aktivere selvhelbredende kræfter i kroppen at håndtere stress og støtte helbredelse af sygdomme. Da det forudsættes i traditionel kinesisk medicin, at sygdommen opstår i vores krop ved ubalance i Yin og Yang som Qigong er fremragende til at få det tilbage til harmoni.

I traditionel kinesisk medicin, Qi står for aktivitet og vitalitet, åndedrættet er den første energileverandør i forgrunden. Men Qi har generelt flere betydninger, der kan sammenfattes som altomfattende energi, består af alt stof, men som kan tages op af mad og vejrtrækning. Der skelnes mellem bløde og hårde Qigong i kampsport. Vigtigt i øvelsen er kropsholdning, disciplin og præcision i udførelsen for at løse energi punkter i kroppen på en målrettet måde.

Øvelserne vedrører bestemte energikanaler i kroppen (meridianer) og hver beregnet til et bestemt formål. Under øvelserne skiftevis elementer fra vejrtrækning kontrol, visualisering og bevægelse udført. Nedenfor præsenterer vi nogle øvelser præcist.

Formålet med det første, mental afslapning øvelse er at lade Qi tilbagegang. Stå oprejst og sætte fødderne parallelle og skulder bredde. Armene løst hængende ned ved siden af kroppen, med håndfladerne udad. Fokuser din koncentration på halebenet og forestille sig, at det er trukket af en vægt ned og lænden kan således være lang. Hold dit sind afslappet oprejst og gøre hovedet som det højeste punkt på kroppen, før trukket af en snor opad. Vær opmærksom på de ændringer i din kropsholdning og rygsøjle, som kan nås ved detdenne øvelse. Fokus på indersiden af kroppen ned og føle tilbage spændinger og smertefulde områder, til at åbne blokeringer.

Den anden øvelse er en åndedrætsøvelse. Overhold din vejrtrækning og trække vejret dybt ned i maven, i kraft og energi center af kroppen. Træk vejret afslappet og forestille sig, hvordan energien ved indånding fra midtersektionen til rygsøjlen flyder opad og samtidig udånding igen flyder nedad. Forestil dig din ånde før kredsløb, som ikke tillader vejrtrækning pauser mellem indånding og udånding. Hvis du føler blokeringer i kroppen, så prøv at bedømme din ånde ved hjælp af din fantasi til denne del af kroppen til at løse dette.

I tredje koncentration øvelse skal man forestille sig en roterende kugle foran kroppen. Før en bevægelse fra dig skal bolden først i gang, før kroppen bevæger sig. Fordel vægten ligeligt på begge fødder. Forestil dig bolden fra midten af kroppen langsomt glider ned og glider ind i foden. Skift denne øvelse til højre ben, løft venstre fod lidt parallelt. Forestil igen bolden bevæger foran dig, der langsomt bevæger sig tilbage i den midterste del af kroppen. Gentag denne øvelse med den anden fod. Afslut øvelsen ved igen at fokusere på bolden i den nedre del af maven, placere dine hænder på navlen og udfører roterende bevægelser af maven.

Den 5 træning sekvens Flying Crane - Han Xian Zhuang Qigong, kombineret øvelser fra den stille og bevæger sig Qigong, hvorved dans, meditative bevægelser efterlignes. Dette står for en lang levetid, lykke og loyalitet. Øvelserne er beregnet til generel afslapning, fremme af koncentration og udvikling af indre styrke. Nogle af disse øvelser er "stående kolonnen" efterfulgt af spontan selv-bevægelse.